Rus/Eng
Theoretical and Applied Research Journal
Conifers of the boreal area

Editorial board

Article archive

Contacts

УДК 631.576.33 


Influence of способа preparation fruits Sorbus Aucuparia on an output of biologically active substances
 Download PDF (162 KB)

A.A. Atamanov, T.V. Borisova, B.D. Levin, V.M. Voronin

 
Siberian State Technological University, 82 Mira Ave,
Krasnoyarsk, 660049, Russia; e-mail: manastik@mail.ru


Volume XXVII, Number 3-4, 2010

Abstract

It is established influence of methods preparation of raw material on output biologically active substances at extraction.  Optimum conditions for the greatest output biologically active substances are determined

Key words: quick beam, biologically active substances , reduction, extraction

References

 Протодьяконов, И.О. Гидродинамика и массообмен в дисперсных системах жидкость – твёрдое тело / И.О. Протодьяконов, И.Е. Люблинскя, А.Е. Рыжков. – Л.: Химия, Ленингр. отд-ние, 1987. – 333 с.

Крымкова, В. Г. Поведение биологически активных веществ дикорастущих плодовых при пресервировании в различных условиях. / В. Г. Крымкова, Т. В. Борисова, Б. Д. Левин // Хранение  и  переработка  сельхозсырья. – 2000. – №9. – С. 21-23.

Зологина, В.Г. Технология комплексной переработки плодов рябины обыкновенной: автореф. дис…канд. техн. наук:05.21.03. / В.Г. Зологина. – Красноярск, 2005. – 23 с.

Кушманова, О.Д. Руководство к практическим занятиям по биохимической химии [Текст] / О.Д. Кушманова. – М.: Медицина. 1974. – 424 с.

Плешков, Б.П. Практикум по биохимии растений / Б.П. Плешков. – М.: Агропромиздат. 1985. – 255 с.

Ашабаева, А.А. Изучение динамики накопления флавоноидов в цветках липы / А.А.   Ашабаева [и др.]. –  Фармацея, 1987. –  № 6. –  С 10.

Муравьева, Д.А. Спектрофотометрическое определение суммы антоцианов в цветках василька синего / Д.А. Муравьева, В.Н. Бубенчикова, В.В. Беликов. –  Фармацея, 1987. – № 5. – С 28.

Рязанова, Т.В. Химия древесины / Т.В. Рязанова, Н.А. Чупрова, Е.В. Исаева. – Красноярск: КГТА, 1996. – 358 с.


____________________

Hosted by uCoz